PANNA COTTA – LEHKÝ A LAHODNÝ ITALSKÝ DEZERT

16. 04 2019 | Pokud jste panna cottu dosud neochutnali, tak zbystřete. Jedná se o tradiční italský dezert z oblasti Piemontu, což je kraj okolo Turína. Panna cotta připomíná ztuhlý pudink a v doslovném překladu znamená „vařená smetana“, což napovídá o postupu její přípravy. Jde vlastně o smetanu svařenou s cukrem, mlékem a želatinou. Celá směs se nechá ztuhnout ve formičkách a lahodný dezert je na světě.

Je velmi lehká, a proto ideální jako dezert vícechodového menu nebo jen tak jako sladké potěšení během dne. Základní chuť panna cotty dolaďuje ještě vanilka, ale tou to nekončí. Tradičně se totiž servíruje s různými polevami a vylepšeními. Můžete ji posypat nebo přelít čokoládou, karamelem, medem či trochou skořice, libovolně ozdobit nebo osvěžit ovocným přelivem. Stačí si rozmixovat ovoce podle chuti, propasírovat přes sítko a zalít ním panna cottu. Máte tak lehký dezert, který dobře vypadá i skvěle chutná. Panna cottu si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

 
.

Speciály

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO