Právě se nacházíte:

Ančovičky

8. 03 2018 | Ančovička nebo též sardel obecná je významná hospodářská ryba a hlavně delikatesa, která se používá především v italské kuchyni. Ančovičky jsou malé rybky stříbrné barvy o velikosti dvanáct až dvacet centimetrů. Obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin, bílkovin a železa. Jsou ale také dost tučné a mají v sobě spoustu soli, proto pokrmy s nimi už není potřeba moc solit. Jejich čerstvé maso se nejčastěji konzervuje v oleji a vydrží tak poměrně dlouhou dobu.  

Použití ančoviček v kuchyni je velmi široké. Hodí se do různých omáček, ať už jsou jejich základem rajčata nebo samotné ančovičky. Můžete si je jednoduše osmažit s cibulkou a česnekem a podávat spolu s těstovinami. Jsou také výborné do salátů, zálivek, rybích pomazánek, slaných koláčů nebo na pizzu. Milovníci ostřejších chutí si je mohou koupit naložené v oleji spolu s chilli. Ančovičky v oleji s chilli si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz. 
 

 

 
.

Speciály

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO